Χορμοβίτου 168, Πειραιάς
(εύκολη πρόσβαση με το Μετρό)
Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου
Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc
ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
ΥΛΙΚΑ
-
1 φλ. τσαγιού λάδι ( ½ φλ. καλαμποκέλαιο και ½ φλ. ελαιόλαδο)
-
100 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα υγείας
-
3 αυγά
-
1 και 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
-
500 γρ. βρασμένο κι αλεσμένο παντζάρι
-
2 βανίλιες
-
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κουταλιές σούπας κακάο (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
-
2 κουταλάκια γλυκού σόδα
-
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ¼ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι με τη λιωμένη σοκολάτα και αφηνουμε για λιγο να κρυώσει. Σε άλλο μπολ ριχνουμε το αλεύρι, το κακάο, την σόδα, το αλάτι, αφού προηγουμένως τα έχουμε περάσει από τη σήτα, και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο λάδι. Ρίχνουμε τον πουρέ από τα παντζάρια, το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας, τις βανιλιες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλευρι και συνεχιζουμε το χτυπημα στο μιξερ.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια φόρμα για κέικ (ή σε μικρές φορμίτσες) που έχουμε αλείψει με λίγο καλαμποκέλαιο και αλέυρι. Ψήνουμε για 50-55’ στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο
Θυμηθείτε μετά το πρώτο εικοσιτετράωρο να φυλάξετε το κέικ στο ψυγείο!
Καλή Επιτυχία!