Χορμοβίτου 168, Πειραιάς
(εύκολη πρόσβαση με το Μετρό)
Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου
Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc
Χοιρινο με Πράσο και Σέλινο
Ένα υπέροχο φαγητό που αξιοποιεί τα λαχανικά του χειμώνα!
Υλικά για 4 μερίδες
600 γραμμάρια. χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μικρά κομματια
1 ματσακι σέλινο
2 πράσσα
2 καρότα
3 κρεμμυδάκια
1/2 μικρό ποτήρι λευκό κρασι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
το χυμό ενός λεμονιού
1 αυγό
αλάτι - πιπέρι
Eκτέλεση
Θωρακίζετε το κρέας με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρετε ελαφρά. Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και το αφηνετε να βράσει για 40 λεπτά. Στη συνέχεια, ριχνετε κομμένα το πράσσο, τα καρότα και το σέλινο και τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφηνετε το φαγητό στη φωτιά μεχρι να μαγειρευτούν και τα λαχανικά. Μολις ψηθούν, ετοιμάζετε το αυγολέμονο και περιχύνετε το φαγητό.