top of page
Πιπεριές Γεμιστές με Κιμά

Υλικά για 4 μερίδες

600 γραμμάρια κιμά άπαχο, μοσχαρίσιο
8 μέτριες πιπεριές (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πολύχρωμες ή ακόμη και τις Φλωρίνης)
4 κοφτές κουταλιές της σούπας ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες (ή αντίστοιχα έτοιμο πολτό ντομάτας)
1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν ανάλογα με την προτίμηση
μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθούν και ρίχνετε το κρεμμύδι. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει και ρίχνετε τον κιμά. Μόλις πάρει χρώμα σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε την ντομάτα, τα μπαχαρικά και το ρύζι. Ρίχνετε λίγο νερό και αφήνετε λίγα λεπτά να βράσει το μείγμα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Στη συνέχεια σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε το μαϊντανό. Αφήνετε να κρυώσει.Πλένετε καλά τις πιπεριές, τις κόβετε έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα καπάκι και αφαιρείτε τους σπόρους. Γεμίζετε τις πιπεριές με το μείγμα του κιμά και τις αραδιάζετε σε ένα πυρέξ. Ρίχνετε το ελαιόλαδο πάνω από τις πιπεριές, τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε λίγο νερό στο πυρέξ. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές. Αν δείτε ότι κινδυνεύουν να καούν στη διάρκεια του ψησίματος, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο. Το φαγητό αυτό θα μπορούσε να γίνει και με άλλα λαχανικά όπως ντομάτες και κολοκυθάκια, όμως γίνεται πιο αρωματικό με τις πιπεριές (ειδικά οι πιπεριές Φλωρίνης χαρίζουν μια γλυκύτητα που “δένει” πολύ με τον κιμά)

bottom of page