top of page
Χορμοβίτου 168, Πειραιάς
(εύκολη πρόσβαση με το Μετρό)
Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου
Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc
Σούπα Κίτρινης Κολοκύθας
Υλικά για 4 μερίδες
1 κιλό κολοκύθα
2 καρότα
1 πράσο
1 πατάτα
1 λίτρο νερό
μοσχακάρυδο (ή κάποιο άλλο αρωματικό, ανάλογα με την προτίμηση)
αλατι και πιπέρι
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια. Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ριχνουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 με 40 λεπτά. Την πολτοποιούμε στο μπέλντερ και τη βάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση ακόμη. Σερβιρουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ωμό
bottom of page