Ακολουθήστε μας

  • Facebook Social Icon

Τηλ: 2104633645

Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου

Διαιτολόγος Διατροφολόγος Πειραιά, MSc

στην Κλινική Διατροφή

Σούπα Κίτρινης Κολοκύθας

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό κολοκύθα
2 καρότα
1 πράσο
1 πατάτα
1 λίτρο νερό
μοσχακάρυδο (ή κάποιο άλλο αρωματικό, ανάλογα με την προτίμηση)
αλατι και πιπέρι
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια. Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ριχνουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 με 40 λεπτά. Την πολτοποιούμε στο μπέλντερ και τη βάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση ακόμη. Σερβιρουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ωμό