top of page
Γιουβαρλάκια Σούπα

 

Υλικά για 5 μερίδες:

 

500 γραμμάρια άπαχο κιμά

¼ της κούπας ρύζι καρολίνα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο ή δυόσμο (μπορεί να είναι και αποξηραμένα)

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

¼ της κούπας χυμό λεμονιού

1 αυγό

αλάτι-πιπέρι

λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

Ζυμώνετε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά (ανάλογα με την προτίμηση) και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 5 κούπες νερό, το υπόλοιπο λάδι (4 κουταλιές της σούπας), αλάτι και πιπέρι. Όταν βράσει ρίχνετε τα γιουβαρλάκια και αφήνετε να ψηθούν για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το αυγολέμονο και όταν το είναι έτοιμο, το κατεβάζετε από τη φωτιά, περιχύνετε με το αυγολέμονο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με φρεσκοτριμενο πιπέρι.

bottom of page