Χορμοβίτου 168, Πειραιάς
(εύκολη πρόσβαση με το Μετρό)
Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου
Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc
Ρυζόγαλο με γάλα αμυγδάλου και μαστίχα Χίου
Υλικά
-
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου (εμπλουτισμένο με πρωτεΐνη από αρακά)
-
1 φλ. ρύζι γλασέ
-
Λίγη μαστίχα Χίου σε σκόνη
-
2 κ.σ. κορν φλάουρ
-
Κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 φλιτζάνια νερό και το ρυζι και το μισοβράζουμε. Όταν έχει απορροφήσει το ρύζι το περισσότερο νερό, τότε προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράσει. Προσθέτουμε τη μαστίχα Χίου (προσοχή μην το παρακάνετε με την ποσότητα γιατί το ρυζόγαλο θα πικρίσει) και το κορν φλάουρ, αφού προηγουμένως το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το μοιράζουμε σε μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία!