Ρυζόγαλο με γάλα αμυγδάλου και μαστίχα Χίου

Πρόκειται για πολύ αρωματικό ρυζόγαλο, πηγή φυτικής πρωτεΐνης, κατάλληλο για όσους νηστεύουν ή είναι χορτοφάγοι

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου (εμπλουτισμένο με πρωτεΐνη από αρακά)

  • 1 φλ. ρύζι γλασέ

  • Λίγη μαστίχα Χίου σε σκόνη 

  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ

  • Κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε  2 φλιτζάνια νερό και το ρυζι και το μισοβράζουμε. Όταν έχει απορροφήσει το ρύζι το περισσότερο νερό, τότε προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράσει. Προσθέτουμε τη μαστίχα Χίου (προσοχή μην το παρακάνετε με την ποσότητα γιατί το ρυζόγαλο θα πικρίσει) και το κορν φλάουρ, αφού προηγουμένως το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το μοιράζουμε σε μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία!

Ακολουθήστε μας

  • Facebook Social Icon

Τηλ: 2104633645

Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου

Διαιτολόγος Διατροφολόγος Πειραιά, MSc

στην Κλινική Διατροφή